Over

Margo Groeneveld

Pianiste/pianodocente

 

Biografie.

 

Margo Groeneveld studeerde piano bij Corrie Ambachtsheer te Rotterdam.

Hierna vervolgde zij haar pianostudie aan het Brabants Conservatorium en studeerde af onder supervisie van de Roemeense pianiste Liana Serbescu.

Haar hoofdvak was piano en daarnaast lichte muziek en ensemble leiding.

Recentelijk volgde zij een opleiding tot docent muziek aan Codarts te Rotterdam.

Sinds haar afstuderen heeft zij een prive praktijk aan de Hordijk in Rotterdam

Tevens is zij pianodocente bij Muziekschool Hoeksche Waard.

Margo is lid van de European Piano Teachers Association (EPTA NEDERLAND) waarbij landelijke piano examens tot de mogelijkheden behoren.

Wat maakt les bij Margo zo bijzonder...

 

* Margo heeft een bijzondere methode voor het piano-begin-onderwijs ontwikkeld. Dit staat in tegenstelling tot de standaard studiestof. Spelenderwijs wordt de leerling de beginselen van het pianospelen bijgebracht. Bij talentontwikkeling stelt zij samen met de leerling een persoonlijk plan op die rekening houdt met eigen aanleg. Hierbij blijft persoonlijke aandacht en ontwikkeling van de leerling bovenaan staan.

* Leerlingen krijgen les en techniek in alle stijlen zoals: klassiek, jazz, pop of geestelijke muziek, kortom aangepast op de persoonlijke wens van de leerling.

* Margo organiseert jaarlijks diverse projecten die een verdieping in het pianospel en algemene muzikale vaardigheden geven.

Projecten van de afgelopen jaren zijn o.a.:

 

-Belichting en studie naar componisten zoals Bach, Mozart, Schubert

-Ierse muziek

-Blues projecten

-Film en muziek

-Uitvoeringen met leerlingen op diverse locaties met als voorbeeld kerst in een kerk

-workshops in samenwerking met o.a. Roel Spanjers (toetsenist DWDD), Wim Warman (Codarts) en multi instrumentalisten Rens van der Zalm (o.a. Frank Boeijen groep) met zijn neef Walter Kuipers.

-vogels en muziek

-schilderijen en muziek

Samenwerking:

Samen met Florita Cesnik (bandoneon) vormt Margo Groeneveld het duo Lomartique, wat bestaat uit bandoneon en piano. Repertoire: Tango en diverse stijlen muziek.

 

Copyright © Bastian Kooy - All Rights Reserved

Copyright © photo's